• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

WINNAARS BUMA AWARDS BEKEND

Gepubliceerd op: 22-05-2018

Vanavond zijn er drie Buma Awards uitgereikt tijdens het Buma Music in Motion Dinner in het New York Film Academy Café in Amsterdam. De prestigieuze prijzen voor de makers van muziek zijn uitgereikt in de nieuwe categorieën ‘beste muziek voor documentaires, korte films en Telefilms’, ‘beste muziek in trailers’ en ‘beste gebruik van bestaande muziek (sync) in reclame, televisie, film en online’. Componist Hans Nieuwenhuijsen (28 jaar, Amsterdam) mocht de Buma Music in Motion New Talent Award in ontvangst nemen. Buma Music in Motion organiseert dit jaar haar achtste editie.

De jaarlijkse conferentie is 23 mei in de Tolhuistuin Amsterdam en richt zich op het gebruik van muziek in film, games, televisie en reclame.

Buma Award Best Original Composition in Documentary, Short Film, Telefilm

Winnaar: componist Alex Simu voor Back to the Taj Mahal Hotel

Componist Alex Simu voor My Father's Choice

Componist Matthijs Kieboom voor Wild-Bonte Families op de Veluwe

Buma Award Best Original Composition in Trailer (for Film, TV, Gaming)

Winnaar: componist Beau D. Schaepman voor de trailer van CinemAsia

Componist/producer Justin Welgraven voor de trailer van Rebirth Festival

Componisten Paul Deetman & Dennis Braunsdorf (The Solos) voor Alien Covenant Trailer (Pusher Music)

Buma Award Best Sync (in Advertising, Television, Trailers, Film, Online)

Winnaar: producer en artiest Zanillya Farrell (en Leonardo Manfrinato, Brittney Boweles) voor Together #WePlayStrong / UEFA Girls Football Campaign (CTM Publishing / Waxploitation)

Johannes Bouwens, Jan Gerbrand Visser voor Lidl Brown Bag (Veronica-Music Editions BV / EMI- Music Publishing Holland BV)

Producer Onderkoffer (Enzio Latumaelissa) voor de Dance Battle scene in de film Girls Trip van Universal Pictures (MusicAllStars Publishing)

Buma Music in Motion New Talent Award

Winnaar: componist Hans Nieuwenhuijsen (28 jaar, Conservatorium van Amsterdam) met zijn score voor de korte film Catastrophe

Componist Arend Bruijn (27 jaar, Conservatorium van Amsterdam) met zijn score voor de korte film Ik Kan Vliegen

Sound Designer Mert Gençer (29, HKU Master of Music - Music Design) voor Dress

De jury over het werk van Hans Nieuwenhuijsen: “Catastrophe is een contrastrijk compositiewerk dat de ontwikkeling van de film onderstreept en aanstuurt. Humor is timing en daar staat of valt dit genre mee. Het Amsterdamse draaiorgel is een grappige touch, en de productie is prima in orde.”

Juryleden De jury bestaat uit Bob Zimmerman (componist, De Nieuwe Wildernis), Cathelijne Beijn (IFFR), Janice Pierre (regisseur, Hartenstrijd), Jeroen Rietbergen (componist, Gooische Vrouwen), Jon Karthaus (Homies en Bella Donna’s), Joost van’t Hoff (winnaar New Talent Award 2017), Kaja Wolffers (creative director NL Film), Lotte Sterk (MassiveMusic), Martijn Schimmer (componist, The Voice of Holland), Merlijn Snitker (componist, Publieke Werken, Alles is Liefde), Neeltje Mooring (sync agent), Paul Stevelmans (hoofdredacteur Score Magazine), Ralph de Haan (producent bij onder meer HALAL), Sander van Maarschalkerweerd (Sizzer Amsterdam).

Over Buma en Buma Cultuur: Buma Cultuur is opgericht door de Nederlandse auteursrechtenorganisatie Buma en ondersteunt en promoot het Nederlands muziekauteurs recht in zowel Nederland als in de belangrijkste exportmarkten voor de Nederlandse (niet per se Nederlandstalige) muziek. Belangrijke initiatieven van Buma Cultuur zijn: Eurosonic Noorderslag, Amsterdam Dance Event, Buma ROCKS!, Buma Music in Motion, Buma Music Academy en de muziekprijzen Buma Awards.

Over Buma Music in Motion: Buma Music in Motion organiseert dit jaar haar achtste editie. De jaarlijkse conferentie is 23 mei in de Tolhuistuin Amsterdam en richt zich op het gebruik van muziek in film, games, televisie en reclame. Naast dit eigen evenement is Buma Music in Motion onder de noemer BMIM Connects ook aanwezig op partner festivals Musexpo, Cannes Lions, IFFR en het Nederlands Film Festival. Met BMIM Connects onderstreept Buma Music in Motion haar rol als netwerkmiddelpunt op het gebied van muziekgebruik in media.

Meer informatie is te vinden op buma-music-in-motion.nl.

Buma Music in Motion is een initiatief van Buma.

Op de foto de winnaars: van links naar rechts Beau D. Schaepman, Alex Simu, Zanillya Farrell, Hans Nieuwenhuijsen. Foto: Jorn Baars.