• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

VAN WARMERDAM ONDERSCHEIDEN MET INTERNATIONALE PRIJS

Gepubliceerd op: 14-04-2021

Tijdens de jaarlijkse Cinema Eye Documentary Honors op 9 maart jongstleden in New York kreeg componist Vincent van Warmerdam de Outstanding Original Score Award virtueel uitgereikt voor de Chileense documentaire The Mole Agent van regisseur Maite Alberda.

In zijn categorie gingen in eerdere edities onder anderen Nick Cave, Laurie Anderson, David Byrne en Philip Glass hem voor.

Cinema Eye is de enige internationale non-fictie prijs die meerdere onderdelen van het vakmanschap bekroont, zoals montage, camera, productie en muziek.

Gouden Kalfwinnaar Vincent van Warmerdam is onder meer bekend van zijn werk voor de films van zijn broer Alex (Abel, De Noorderlingen, Ober, Borgman) en won vorig jaar ook al een Buma Award voor zijn muziek bij de Argentijnse film Rojo van regisseur Benjamin Naishtat.

The Mole Agent en Rojo waren beide internationale coproducties met Nederlandse financiƫle ondersteuning. Van Warmerdam onderstreept dat het internationale succes van coproducties leidt tot verbetering van de filmmuziekproductie in Nederland. De uitbreiding van het afzetgebied zorgt immers voor ruimere mogelijkheden.

The Mole Agent is inmiddels ook genomineerd voor een Oscar. De uitreiking vindt plaats op 25 april aanstaande.