• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

TWEEDE RONDE WSA-GENOMINEERDEN BEKEND

Gepubliceerd op: 13-09-2017

Na de nominaties voor Best Composer, Score en Song maakt de World Soundtrack Academy nu ook een tweede lading genomineerden bekend: voor Best Original Score for a Belgian Production, Discovery of the Year, SABAM Award for Best Young International Composer en Public Choice Award.

Dit jaar zal voor de tweede keer de prijs voor Beste score voor een Belgische productie uitgereikt worden. De drie genomineerde componisten zijn Jef Neve voor zijn muziek van Sprakeloos, Amerikaans muzikant Johnny Jewel voor Home en Jean-Luc Fafchamps voor de openingsfilm van het 44ste Film Fest Gent Insyriated.

Met de Discovery of the Year Award wil de WSAwards jonge internationale talentvolle componisten van het voorbije jaar belonen en stimuleren. Behalve een prijs kan de winnaar ook op de volgende uitreiking optreden. Drie andere jonge componisten krijgen ook de kans om de Sabam Award For Best Young International Composer binnen te halen, ter waarde van € 2.500. Ze kregen de opdracht muziek te componeren bij een scène uit Il conformista van Bernardo Bertolucci in het kader van de Italiaanse focus de komende editie van Film Fest Gent. In de jury zetelden muziekdirecteur Dirk Brossé, artistiek directeur Patrick Duynslaegher, componisten Hans Helewaut en Michel Herr, Stefan Rycken en regisseuse Cecilia Verheyden.

Tijdens de 17de uitreiking van de muziekprijzen zal ook de Public Choice Award bekendgemaakt worden, één van de vijf genomineerde scores die de meeste stemmen binnenhaalde zal de prijs ontvangen op 18 oktober in Capitole te Gent. Zoals reeds aangekondigd zal de Lifetime Achievement Award uitgereikt worden aan David Shire (The Conversation, All the President’s Men). Na de awardceremonie zal een selectie van het werk van Spike Lee's vaste componist Terence Blanchard (Mo’ Better Blues, Malcolm X, 25th Hour) uitgevoerd worden door Brussels Philharmonic en enkele jazzsolisten, onder leiding van Film Fest Gents muziekdirecteur Dirk Brossé. Het jaarlijkse Film Fest album met dit jaar Blanchards werk zal vanaf dan beschikbaar zijn. Discovery van 2016 Joe Kraemer (The Way of the Gun, Jack Reacher, Mission: Impossible- Rogue Nation) zal die avond ook optreden.

DE TWEEDE RONDE GENOMINEERDEN:

Best Original Score for a Belgian Production

Jean-Luc Fafchamps: Insyriated van Philppe van Leeuw

Johnny Jewel: Home van Fien Troch

Jef Neve: Sprakeloos van Hilde Van Mieghem

Discovery of the Year 2017

Michael Abels: Get Out 

Nicholas Britell: Moonlight

Dan Jones: Lady Macbeth 

Rael Jones: My Cousin Rachel

Dustin O’Halloran and Hauschka: Lion

SABAM Award for the Most Original Composition by a Young International

Gavin Brivik (US)

Andrea Grant (IT)

Jim David van der Panne (NL)

Public Choice Award

Jóhann Jóhannsson: Arrival

Diego Navarro: Pasaje al amanecer

A.R. Rahman: Viceroy’s House

Alejandro Vivas: El jugador de ajedrez

Michael Wandmacher: Voice from the Stone

De World Soundtrack Academy steunt al 17 jaar filmmuziek, sound design, componisten en sinds vorig jaar ook televisiemuziek. Het lidmaatschap van de WSAcademy groeide uit tot een indrukwekkende groep van 370 film(muziek)professionals die de genomineerden bepalen voor de jaarlijkse World Soundtrack Awards tijdens verschillende stemrondes.

17th World Soundtrack Awards Ceremony & Concert

18 oktober 2017 – WSAwards Gala & Concert

19 oktober 2017 – Symphonic Jazz Concert: