• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

MUZIEK DE WILDE WAARD OP SPOTIFY

Gepubliceerd op: 21-09-2021

Vanaf donderdag 8 September draait in bioscoop Landvast in Alblasserdam de nieuwe Nederlandse natuurfilm De Wilde Waard. Filmmaker Stijn Philips werkte bijna drie jaar aan het project, dat via crowdfunding van de grond kwam en independent geproduceerd is. De film, goed voor twee WFFR nominaties, heeft een originele soundtrack van componist Werner Urban, die tegelijkertijd met de film is uitgekomen.

Onderwerp van de film is de Alblasserwaard; een prachtig oud-Hollands weidegebied gelegen in het zuiden van het Groene Hart. Je vindt er uitgestrekte weilanden, plassen, lange sloten, molens en veel wilde dieren. Het is het leefgebied van grutto’s, purperreigers, hazen, brandganzen, reeën, heikikkers, bruine kiekendieven en argusvlinders. Stijn Philips, cameraman bij Vroege Vogels, volgt deze dieren op cruciale momenten in hun leven en ontdekt welke uitdagingen zij hier allemaal voor hun kiezen krijgen.

De muziek verklankt deze momenten. Soms luchtig en speels, dan weer dreigend en ernstig. Het grote bombast wordt vermeden. “De uitdaging zat hem in het kleine. We zien geen ‘big-five’ maar verwonderen ons over het wilde leven in een gecultiveerd polderlandschap in Nederland. Dat levert andere beelden en verhalen op en dus ook een andere sound”, aldus Urban, die twaalf muziekstukken in ensemble setting produceerde. Menno Bentveld is bij het project betrokken als voice-over.

De muziek kan worden beluisterd op Spotify. Klik hier voor de trailer. Meer informatie is te vinden via info@wernerurban.nl.