• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

MARCO BELTRAMI IS CENTRALE GAST TIJDENS 19DE WORLD SOUNDTRACK AWARDS

Gepubliceerd op: 28-03-2019

Op 18 oktober verwelkomt de World Soundtrack Awards Marco Beltrami, tweevoudig Oscar-genomineerde componist en één van de meest briljante filmcomponisten van zijn generatie, bekend om zijn unieke samenwerkingen met enkele van 's werelds meest gerespecteerde en iconische filmmakers zoals Kathryn Bigelow, James Mangold, Guillermo Del Toro, Wes Craven, Bertrand Tavernier, Tommy Lee Jones en Jean-François Richet.

De veelgeprezen Amerikaanse componist schreef vorig jaar nog de muziek voor de box-office hit A Quiet Place, genomineerd voor een Golden Globe voor 'Best Score', Dan Gilroy's Velvet Buzzsaw voor Netflix en de in 2019 Oscar-winnende documentaire Free Solo van National Geographic. In het kader van de komende editie van het World Soundtrack Awards Gala organiseert Film Fest Gent een volledig concert ter ere van Marco Beltrami's filmwerk. Brussels Philharmonic, onder leiding van Dirk Brossé, zal de beste originele muziek van Marco Beltrami uitvoeren, begeleid door filmfragmenten op het grote scherm.

Naast zijn creatieve en loyale samenwerkingen met legendarische 'genre-film-regisseurs' Wes Craven en Guillermo Del Toro, heeft Beltrami zijn stem ook ontleend aan unieke kaskrakers zoals Live Free of Die Hard, Terminator 3: Rise of the Machines, Gods of Egypt en I, Robot. Andere opmerkelijke en meeslepende scores zijn The Homesman en The Three Burials of Melquiades Estrada geregisseerd door Tommy Lee Jones, de zombiekomedie Warm Bodies van Jonathan Levin, Snowpiercer van Joon-ho Bong, Brad Pitts actiethriller World War Z, maar ook The Wolverine van James Mangold, evenals een paar interessante samenwerkingen met Europese regisseurs: The Drop van de Belgische regisseur Michaël R. Roskam, In the Electric Mist van de internationaal befaamde Franse regisseur Bertrand Tavernier en zowel L'ennemi public n°1 en L'instinct du mort van de Franse filmmaker Jean-François Richet. Recentelijk schreef Marco Beltrami nog de scores van een aantal spraakmakende producties, waaronder voor William Eubanks Underwater en Ford v. Ferrari, geregisseerd door James Mangold en met in de hoofdrollen Christian Bale en Matt Damon, de sciencefictionfilm Gemini Man van de Oscar-winnende regisseur Ang Lee, het controversiële Extremely Wicked, Shockingly Vile, and Evil waarin Zac Efron de rol van seriemoordenaar Ted Bundy vertolkt en The Twilight Zone van Jordan Peele. Beltrami schrijft momenteel de originele muziek voor The Englishman.

Het 19de World Soundtrack Awards Gala met muziek van Marco Beltrami uitgevoerd door Brussels Philharmonic onder leiding van Dirk Brossé - 18 oktober 2019 - Capitole Gent.

Klik hier voor aanvullende informatie.