• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

EUROPESE FILMPRIJS VOOR KAISER EN MAAS

Gepubliceerd op: 16-11-2018

Vandaag zijn acht vakprijzen bekendgemaakt door de Europese Film Academie in het kader van de 31ste Europese Filmprijzen.

Tot beste componisten werden uitgeroepen Christoph M. Kaiser en Julian Maas. Zij schreven de muziek voor 3 Tage in Quiberon van Emily Atef. Uit het juryrapport: 

De prachtige score voor 3 Tage in Quiberon voldoet aan de opdracht van effectieve filmmuziek. Zowel technisch als artistiek. Op uitstekende wijze dient het de film, werkt fantastisch als tegenstelling tot het verhaal, en verleent poëzie aan de zwart witte esthetiek van de Nouvelle Vague. Het hoofdthema is niet alleen ontroerend, maar ook heel boeiend. Nostalgisch, romantisch, sensueel en melancholiek, het legt de ziel van Romy Schneider vast. In de huidige cinema hoor je zelden een melodische en harmonische score van dit kaliber die ook op het scherm de ruimte heeft gekregen om een oprechte impact te maken.

De andere vakprijzen betreffen cinematografie, montage, production design, kostuumontwerp, haar & make-up, sound design en, voor de eerste keer, visual effects. De andere prijzen, waaronder die voor beste film, regisseur, acteur en actrice, worden tijdens een gala uitgereikt op 15 december aanstaande in Sevilla.

Klik hier voor de andere vakprijzen.