• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

DASCHA DAUENHAUER WINT EUROPESE FILMPRIJS

Gepubliceerd op: 09-12-2020

Dit jaar worden de Europese filmprijzen voor het eerst onder de noemer “EFAs at Eight” uitgereikt gedurende een reeks virtuele evenementen die t/m 12 december ‘s avonds om 20.00 uur voor iedereen live via een stream te volgen zijn (europeanfilmawards.eu). Vanavond zijn de Excellence Awards bekendgemaakt. De presentatie was in handen van EFA-president Wim Wenders en EFA-directeur Marion Döring.

Een speciale achtkoppige jury koos online de winnaars in de categorieën beste Europese cinematografie, montage, production design, costume design, haar & make-up, originele score, geluid en visual effects. De speelfilms, die geselecteerd waren voor een European Film Award, en individuele aanbevelingen van de EFA documentaire selectiecommissie vormden het uitgangspunt.

Tot beste Europese score werd Berlin Alexanderplatz van Dascha Dauenhauer gekozen. De film was afgelopen zomer in de Nederlandse filmtheaters te zien. Uit het juryrapport:

De score maakt gebruik van het hele spectrum van filmmuziek – van grote orkestrale arrangementen tot kamervormige strijkers, van elektronische en meeslepende klanken tot popmuziek. De indrukwekkende score past perfect bij het geluidsontwerp en stuwt het verhaal voort.

Klik hier voor een overzicht met alle acht winnaars van de Excellence Awards.