• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Bakker, Dick

Bakker, Dick

Dick Bakker werd in 1947 geboren in Blaricum. Na zijn opleiding aan het Conservatorium in Hilversum begon hij in 1965 in de Soundpush Studio in Blaricum als opnametechnicus, componist, arrangeur en producer. Voor de opnames van internationale hits als Little Green Bag (1969) en Una paloma blanca (1975) (beide George Baker Selection), Venus (1969) (Shocking Blue) en Ma belle amie (1969) (Tee Set) was hij vervolgens verantwoordelijk.

Bemmel, Wouter van

Bemmel, Wouter van

Wouter van Bemmel wordt op 22 september 1953 geboren in Amsterdam. De eerste registratie van muzikale activiteit betreft een jeugdfoto waar tegelijkertijd de piano en een ventieltrombone bespeeld worden, zonder een noot op papier, een houding ten aanzien van muziek die achteraf veelzeggend zou blijken te zijn voor het verdere verloop van de muzikale ontwikkeling. Wouter speelde trompet in het orkest van de middelbare school maar improviseerde al gauw liever geheel vrij in de kelder met klasgenoo

Brugge, Paul M. van

Brugge, Paul M. van

Paul M. van Brugge (Rotterdam, 1959) studeerde compositie en arrangeren aan het Rotterdams Conservatorium met onder meer Klaas de Vries en Bob Brookmeyer. Toen hij afstudeerde had hij al concertmuziek geschreven en gearrangeerd evenals muziek voor toneel, moderne dans en bedrijfsfilms geschreven. Als muzikant (piano) toerde hij met vele jazzensembles waarvoor hij muziek componeerde en arrangeerde.