• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

INTERVIEW MET JEROEN RIETBERGEN

INTERVIEW MET JEROEN RIETBERGEN

SERIEUZE MUZIEK VOOR EEN ZWARTE KOMEDIE - De films die Will Koopman sinds 2009 heeft gemaakt deden het overwegend goed in de Nederlandse bioscopen. Gooische vrouwen 2 (2014) spande met iets meer dan twee miljoen bezoekers de kroon, terwijl voorganger Gooische vrouwen (2011) net onder die magische grens bleef. Voor deze en al haar andere bioscoopfilms zoals De verbouwing (2012) en All You Need Is Love (2018) schreef Jeroen Rietbergen de muziek. Hun nieuwste project is April, May en June. Met Score sprak Rietbergen (1971) over de muziek voor deze dramatische film met humoristische trekjes die onlangs in roulatie ging.

INTERVIEW MET HANNES DE MAEYER

INTERVIEW MET HANNES DE MAEYER

DRIE SCORES VOOR DRIE LANDEN - In 2005 won Hannes De Maeyer de prijs voor de beste jonge Belgische componist tijdens de World Soundtrack Awards in Gent. Deze prijs werd uitgereikt in het kader van een wedstrijd voor jonge filmcomponisten. De laatste jaren timmert De Maeyer steeds meer aan de weg met films uit binnen- en buitenland en is hij hard op weg een grote naam te worden. Op dit moment loopt de serie Keizersvrouwen bij NPO 3 met zijn muziek en daarnaast heeft hij kortgeleden pers en publiek verrast met de heldhaftige score voor de Belgische oorlogsfilm Torpedo.

SCORE 204 PDF

SCORE 204 PDF

In deze Score kunt u onder meer lezen: een interview met Hannes De Maeyer, een portret van Gerard Schurmann en een interview met Jeroen Rietbergen.

GERARD SCHURMANN - PORTRET

GERARD SCHURMANN - PORTRET

Portret van een vergeten Nederlandse filmcomponist - Vlak na de Tweede Wereldoorlog verfilmde de Franse filmregisseur Edmond T. Gréville onder de titel Niet tevergeefs de lotgevallen van een groep onderduikers op het platteland onder de rook van Amsterdam. De muziek voor de spannende en opmerkelijk realistische onderduikfilm uit 1948 werd geschreven door debuterend filmcomponist Gerard Schurmann die in de jaren ’50 en ’60 anderhalf dozijn vooral Engelse films van muziek zou voorzien. Afgelopen zomer verscheen bij het befaamde Engelse label Chandos een cd met een dwarsdoorsnede van zijn filmscores, getiteld The Film Music of Gerard Schurmann. Met Score blikte hij onlangs terug op zijn lange carrière in de vaderlandse en internationale filmwereld.