• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

INTERVIEW MET RUTGER REINDERS

INTERVIEW MET RUTGER REINDERS

MUZIEK DIE HAAR EIGEN WEG VINDT - In de filmtheaters draait sinds kort de beklemmende film Dirty God van Sacha Polak die eerder naam maakte met Hemel (2012) en Zurich (2015). Voor al deze films schreef haar man Rutger Reinders de muziek. De ontstaansgeschiedenis van de score voor Dirty God begon gedurende een lange reis door Europa. Eerder dit jaar werd de film op enkele prestigieuze filmfestivals vertoond. Met Score sprak Reinders onlangs over de opmerkelijke muzikale begeleiding van het wrange leven van hoofdpersonage Jade in Dirty God.

INTERVIEW MET ELLA VAN DER WOUDE

INTERVIEW MET ELLA VAN DER WOUDE

MUZIEK VOOR EEN BOSNISCHE ROADMOVIE - Een van de hoogtepunten tijdens het laatste Internationaal Filmfestival van Rotterdam was Take Me Somewhere Nice van Ena Sendijarevic. De prachtig opgenomen roadmovie wordt gedragen door de sprankelende actrice Sara Luna Zoric die de kijker door Bosnië voert op zoek naar haar onbekende vader. Een derde bouwsteen van de film is de muzikale omlijsting van Ella van der Woude. Haar licht absurdistische score helpt de gebeurtenissen in de reisfilm flink vooruit. Onlangs sprake zij met Score over deze film die nu in de filmtheaters in roulatie is gegaan.

SCORE 202 PDF

SCORE 202 PDF

In deze Score kunt u onder meer lezen: een interview met Jon Ekstrand en een bespreking van de autobiografie van Michel Legrand.