• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

INTERVIEW WITH ALEXANDRA HARWOOD

INTERVIEW WITH ALEXANDRA HARWOOD

STIMULATING MUSIC THAT SUPPORTS THE FILM - The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society will always be remembered for its long title. The comedy drama by director Mike Newell about a young female writer who visits the Isle of Guernsey on a personal quest just after the Second World War is an extremely well-crafted film with a top cast with appealing actors both young and old, an intriguing story, a beautiful location, painstaking art direction and a stimulating orchestral score.

SCORE 197 PDF

SCORE 197 PDF

In deze Score kunt u onder meer lezen: een interview met Michelino Bisceglia, een interview met Alexandra Harwood en een herinnering aan Rogier van Otterloo.

INTERVIEW MET MICHELINO BISCEGLIA

INTERVIEW MET MICHELINO BISCEGLIA

MUZIEK DIE DE KIJKER MOET VASTHOUDEN - De achtste dag is een documentaire die de kijker terugvoert naar de begindagen van de financiële crisis van 2008, toen ook in Nederland en België het gehele bankensysteem op instorten stond. Binnen acht dagen voorkwam een handvol politici en bankiers uit beide landen een catastrofe van ongekende omvang. Hoe je een negentig minuten durende reconstructie van deze crisissituatie met voornamelijk pontificaal in beeld pratende hoofden toch spannend weet te houden, daarover vertelt de Belgische componist Michelino Bisceglia in een gesprek met Score.

ROGIER VAN OTTERLOO - DE EERSTE MODERNE NEDERLANDSE FILMCOMPONIST

ROGIER VAN OTTERLOO - DE EERSTE MODERNE NEDERLANDSE FILMCOMPONIST

Dit jaar is het dertig jaar geleden dat componist, arrangeur en dirigent Rogier van Otterloo op slechts 46-jarige leeftijd kwam te overlijden. Groot was indertijd de verslagenheid onder collega’s en het grote publiek over het verlies van de getalenteerde musicus. Als componist van een dozijn Nederlandse en Belgische films heeft Van Otterloo een onuitwisbaar stempel op de toenmalige vaderlandse film gedrukt, met name met zijn oorspronkelijke muziek voor Turks fruit en Soldaat van Oranje, beide films van Paul Verhoeven. Wat is er van die onaantastbare reputatie van weleer overgebleven anno 2018?