• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Paleis van Boem

Het Paleis van Boem bestaat uit Martin Vonk en Jaap de Weijer. Martin werd op 16 januari 1959 geboren in Rotterdam en volgde de klassieke opleiding slagwerk aan het Rotterdams Conservatorium. Jaap werd geboren op 20 mei 1959 in Wageningen en volgde de opleiding slagwerk lichte muziek aan het Rotterdams Conservatorium.

Het duo heeft muziek gecomponeerd voor uiteenlopende media: toneel, dans, film, radio, televisie, maar ook voor commercials, exposities, enz. Hun eerste opdracht was de muziek voor het toneelstuk Merlijn van het RO Theater in 1985. Daarna volgden bij hetzelfde gezelschap talrijke toneelstukken evenals voor andere gezelschappen en voor vrije producties. Vanaf 1993 werkt het duo ook voor het Duitse theater (onder meer voor het Staatstheater Mainz, Schauspiel Essen, de Münchner Kammerspiele). Met hun score voor Mike van Diems Oscarwinnaar Karakter (1997) maakte het Rotterdamse duo ook naam in de filmwereld. Het jaar erop volgde de succesvolle tv-serie Oud geld. Tal van producties voor film, theater en televisie zouden na deze successen volgen.

 

Prijzen

Gouden Kalf voor De bende van Oss (2011)

 

Filmografie

1988 Vuurdoop

1988 WAF 1989 Elcker

1991 Ceci n’est pas une voiture

1991 Stroomopwaarts / Way upstream

1992 deel Schokverwerking

1992-1995 Pleidooi (tv-serie)

1993 Waardenberg & de Jong (tv)

1993 De man in het raam (tv)

1994 Een hete zomer (tv)

1994 Een galerij (tv)

1995 Gestolen uren (tv)

1997 Karakter

1997 – 2003 Sportpaleis De Jong / De Jong in uitvoering / Holland Sport (tv)

1998 De dag dat ik besloot (tv)

1998-1999 Oud geld (tv-serie)

2000 Dutch Approach (tv)

2001 Men are Dogs / Dial 9 for Love

2001 De val

2001 Zonen van Suriname (tv)

2002 De verdwenen personages van Han Bentz van den Berg (tv)

2002 Paramaribo Papers

2002 Waardenberg & de Jong (tv)

2002 De ramp (tv)

2003 Van God los

2003 Escape from Paradise

2003 Fast Forward

2003 De ordening (tv)

2003 Hollands licht

2004 Ik ben sterk (tv)

2004 Twee dromen (tv)

2005 Don’t catch my face

2005 Anna II

2005 Jamila

2005 Spoorloos verdwenen (tv-serie)

2005 Oswald’s Traces

2005 De Griezelbus

2006 Don

2006 Divina Gloria (tv)

2007 Spoorloos verdwenen (tv-serie)

2008 TBS

2008 Skin

2008 Rauw (documentaire)

2008 Grandma's House (korte film)

2009 Los (korte documentaire)

2009 Het sinterklaasjournaal: De meezing moevie

2010 6 tips om de beste voetballer van de wereld te worden (korte film)

2010 LelleBelle (tv-film)

2010 Bellicher (tv-serie)

2011 De bende van Oss

2012 Bellicher: Cel

2012 Rauwer (documentaire)

2013 I Love Hooligans (korte film)

2013 Hoe duur was de suiker

2016 Riphagen